Sekalaista sähellystä vuodesta 2010

Sisällön tarjoaa Blogger.

Etusivu


Jossu @ Pixabay

Jossun public domain -kuvat. Ilmaisia kuvia omaan ja mainoskäyttöön.

Iso slideri

[4][valokuvaus][slider-top-big][display_title_name]
Olet täällä: Etusivu / Saagaa olohuoneeseen

Saagaa olohuoneeseen

| Ei kommentteja
Viime sunnuntaina oli Supersunnuntai, joten poikkesimme huonekaluliikkeessä pistämässä tilaukseen Hiipakan Saaga-sarjaa. Jäi sitten Ikean reissu väliin, emme saa tarpeeksi suurta autoa lainalle tähän hätään.

Ostoon lähti sitten tv-taso sekä kaappi, kummatkin valkoisilla ovilla varustettuina.














Kuvat on lainattu http://www.nettikaluste.fi -sivuilta.




Ja ettei elämä olisi liian helppoa, kylpyhuoneesta löytyi lahovaurioita suihkun ja saunan välisestä seinästä. On käsittääkseni yleinen vaiva, että juuri tuo väliseinä ottaa ja mätänee. Vika paljastui silikoneja irrotettaessa, kun yksi kaakeleista jäi käteen. Kaakelin alta paljastui mustaksi lahonnut pystypuu, ja turvonnut levyseinä.

Vauriota lienee nopeuttanut se, ettei saunan ovenkarmeja ole saumattu minkään valtakunnan silikonilla tai muullakaan, joten viereisestä suihkusta on norottanut vuosikaudet vesi suoraan oviaukossa aukioleviin seinärakenteisiin. Saunan ovenkarmit on siis naputeltu suoraan avoinna olevaan seinäpäätyyn kiinni, eikä seinänpäässä ole mitään eristeitä. Tip tip.

Itse lahovauriota ei ole kuin 50x50 cm alueella, mutta remontin joutuu silti tekemään koko märkätilaan (kph + sauna). Tämä siksi, että nykysäädösten mukaan vesieristeen pitää olla jatkuva koko märkätilassa, eikä siten pelkkää väliseinää voi purkaa ja laittaa sitä vain sille osalle.

Nyt pitäisi löytää remontointiyritys, joka ehtisi tehdä uuden kylppärin mieluiten vielä tämän vuoden puolella. Eräs lupautui tulemaan jo perjantaina (nyt tiistai) purkamaan seinää/pintoja, mutta tarkempi firman tarkastelu johti siihen, että taidamme jättää väliin. Mieluummin kärvistelen ilman suihkua muutaman viikon pidempään, kuin otan kiireessä siihen jonkun hämäräfirman. Suosittelen yritysten googlettelua muillekin - hyvä kello kauas kuuluu, paha vielä kauemmas.

>> Täällä kuvakooste kylpyhuoneremontista