Sekalaista sähellystä vuodesta 2010

Sisällön tarjoaa Blogger.

Etusivu


Jossu @ Pixabay

Jossun public domain -kuvat. Ilmaisia kuvia omaan ja mainoskäyttöön.

Iso slideri

[4][valokuvaus][slider-top-big][display_title_name]
Olet täällä: Etusivu / Jännitystä ratsastusmaneesilla

Jännitystä ratsastusmaneesilla

| Ei kommentteja
Onpa pirullista!
Menin viime torstaina erään ratsastuskurssilaisen kanssa tallille jo vähän aikaisemmin, kun hän ystävällisesti tarjoutui opettamaan minua hevosen varusteiden laitossa.
Tuli siinä puhetta kunkin ratsastuskokemuksista ja tallin erilaisista hevosista. Lopulta puhe kääntyi putoamisiin. Kurssitoverini lohdutti, että on ratsastanut paljon nuorempana, eikä ole vielä koskaan pudonnut. Olin huojentunut.

Tunti alkoi tuttuun tapaan käynnillä ja ravilla, jonka jälkeen siirryttiin laukkaharjoituksiin. Odotin pitkän sivun alussa parin muun hevosen takana omaa vuoroani, kun kuulin "whooooom" -äänen. Ensin ajattelin, että joku lintu on päässyt maneesiin ja liihotteli ohi. En kyllä ehtinyt sen jälkeen ajatella enää mitään, kun polle kirmasi sellaiseen vauhtiin että ei ole tosikaan. Joka koni säikähti, ja syöksyi samaan maneesin nurkkaan. Kaksi ratsastajaa putosi kyydistä.

Seurasi aikamoinen häslinki, mutta opettaja pysyi hyvin rauhallisena, ja tarkisti tilanteen pudonneiden osalta. Itseäni hirvitti niin, että puristin varmaan vieläkin ohjia rystyset valkoisina.

Onneksi mitään vakavampaa ei sattunut. Pudonneet nousivat takaisin ratsaille, ja lopputunti mentiin hissukseen ravaten. Pointsit opettajan toiminnasta! Tosin siitä en tiedä, olisiko maneesin katto syytä putsata väliajoin lumesta, ettei tällaista pääse enää tapahtumaan. Se whoom-ääni kuului liikkeelle lähteneestä lumikuormasta. Väkisinkin tuli mieleen, mitä jos kyseessä olisi ollut esim. lapsiryhmä?