Sekalaista sähellystä vuodesta 2010

Sisällön tarjoaa Blogger.

Etusivu


Jossu @ Pixabay

Jossun public domain -kuvat. Ilmaisia kuvia omaan ja mainoskäyttöön.

Iso slideri

[4][valokuvaus][slider-top-big][display_title_name]
Olet täällä: Etusivu / Pakkomuutto

Pakkomuutto

| Ei kommentteja
Kaiketi kukaan ei pidä pahana sitä asiaa, että saa muuttaa omaan asuntoonsa. Enkä pidä minäkään, mutta ajankohta olisi voinut olla myöhäisempi. Nyt asumme tiiviisti valtaisan tavaramäärämme keskellä, uskomatta sitä, että se kaikki vielä mahtuisi kaappien kätköihin piiloon. Eikä siinä vielä kaikki - asunnon remontti on vieläkin kesken. Olohuone, keittiö ja makuuhuone huutavat kiinnittämättömiä jalka- ja kattolistoja. No se nyt on pientä, työhuonetta ei ole edes aloitettu...

No vähän sentään on edistystä - keittiössä mahtuu syömään, ja vähän kokkailemaankin. Ja muutama astiakin on löytänyt paikkansa kaappien hyllyiltä.
Ja hyllyistä tulikin mieleen. Kuivauskaappien ritilähyllyt menivät vaihtoon. Ihailin Prismassa kromin värisiä ritilöitä, ja ihailuksi vain jäi. Hinnoiltaan 20-30 euron tietämillä per kappale oli ehdottomasti liikaa. Siksi ei yhtään harmittanut, että paikallisesta sekatavarakauppa Sopurahasta löytyi vastaavat hintaan 7,90 € / kpl.

Vasemmalla wanhat, pinnoituksistaan irronneet ritilät, ja oikealla uudet metallipintaiset ja harmaat hyllyt. Kyllä nyt kelpaa!

Meillä on dilemma. Olohuone on täynnä tavaraa, joka haluaisi päästä tv-tason tai lipaston uumeniin piiloon. Mutta meilläpä ei ole tasoa saati lipastoa. Vanha kirjahylly pääsi uuteen kotiinsa sunnuntaina, joten kävin eilen tutkailemassa parissa huonekaluliikkeessä heidän valikoimiaan.
Tiedostan joka kerta astuessani liikkeisiin, että myyjät ovat ovelia ja minun pitäisi varoa sitä myyntipuheen tulvaa. Silti eilinen nuorimies säväytti Maskussa sen verran, että jäi kyllä haikea olo erään kalusteen perään.

Kauhajokinen Nurmelan huonekalutehdas valmistaa Varia-nimistä sarjaa, joka näyttää enemmän kuin miellyttävältä. Plus kalut kootaan tehtaalla, joten Ikeamaisen ruuvinräpellyksen saisi unohtaa. Liikkeessä rämpytin laatikoita edestakaisin vain todetakseni, että ihan laadukkaasta tavarasta on kyse.


Taitaapa vaan käydä niin, että joudumme tyytymään edullisempiin kalusteisiin. Jollekin nuokin taitavat olla halpoja, mutta tällä hetkellä minusta tuntuu, että noiden kalusteiden yhteishinnalla pitäisi saada vähän enemmänkin kuin pelkkä taso ja lipasto.

Siksi jurvalaisen Hiipakan Regee- ja Saaga-sarjat vaikuttivat ihan käteviltä vaihtoehdoilta.