Sekalaista sähellystä vuodesta 2010

Sisällön tarjoaa Blogger.

Etusivu


Jossu @ Pixabay

Jossun public domain -kuvat. Ilmaisia kuvia omaan ja mainoskäyttöön.

Iso slideri

[4][valokuvaus][slider-top-big][display_title_name]
Olet täällä: Etusivu / Kylpyhuoneremontti - kuvakooste

Kylpyhuoneremontti - kuvakooste

| Ei kommentteja
Rivitaloasuntomme kylpyhuoneesta löytyi muuton tienoilla lahovaurioita. Tuskanhiki alkoi helpottaa ensikerran siinä vaiheessa, kun remonttifirma saapui paikalle. Heti ensitöiksi kulkuväylä peitettiin levyillä ja päällystettiin mustalla remppapaperilla. Siinä samalla olohuoneen ja eteisen välinen aukko sai pölysuojaksi muovisen oviverhon.

Ensimmäiset tunnit sai kulumaan varaajan tyhjentymistä odotellessa. Vaikka eilisin olin kytkenyt varaajan pois päältä, 300 ltr säiliö höyryävän kuumaa vettä valui viemäriin. Varaaja muutti seuraaviksi viikoiksi työhuoneeseen. Putkimies pisti vanhat putket palasiksi, ja laattojen repiminen alkoi. Lattian ja naapurinpuoleisen seinän laatat poistettiin, muualla olivat sen verta tukevasti kiinni, että kuulemma uskaltaa laatoittaa päälle.

Kun katsoo kuvia ennen remppaa, ei niissä äkkiseltään näe mitään vikaa. Eikä vikaa lahoa seinää lukuunottamatta suuremmin ollutkaan. Paitsi että yllättävän monessa kohtaa kaakelirivit olivat halki lattiasta kattoon. Ja sitä reikien määrää... Yleensä kai se haluttu saippuakuppi tai pyyhekoukku porataan sauman kohtaan, jotta jälki on tarvittaessa helpompi peittää myöhemmin. Täällä reiät oli porattu kiusallakin sentin päähän saumasta :D

Enpä osaa remontista ihmeempää tarinoida. Joka päivä työ edistyi pala palalta, kunnes oli valmis n. 2-3 viikon kuluttua aloittamisesta. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.


 Se "viallinen" seinä. Väliseinä purettiin, ja alaosa korvattiin harkoilla - ne kun harvemmin mätänevät ;)
 Osa seinistä vain pinnoitettiin ja kaakelit laatoitettiin vanhojen päälle.
 "Taulutelkkarit", eli lattiakuivaimet hurisemassa.
 Valmista seinää.
 Suihkunurkkaus ja "ufosauna", johon uusittiin samalla vaivalla panelointi.
 Väriero entiseen paneeliin oli huikea!! Kuvan vasemmassa alareunassa näkyy asuntojen välinen betoniseinä, jossa on jollain ihmeen kaupalla kengänjälkiä, vaikka se on valettu laudoituksen sisään.... ???
Kuran levitystä. Tämän jälkeen ei paljoa enää puuttunutkaan. Lauteiden kiinnitys, silikonisaumat, saunan ovi kiinni yms. pikkujuttuja, ja lopuksi putki- sekä sähkömies tekemään viimeistelytyöt.