Sekalaista sähellystä vuodesta 2010

Sisällön tarjoaa Blogger.

Etusivu


Jossu @ Pixabay

Jossun public domain -kuvat. Ilmaisia kuvia omaan ja mainoskäyttöön.

Iso slideri

[4][valokuvaus][slider-top-big][display_title_name]
Olet täällä: Etusivu / Portaat hyötykäyttöön

Portaat hyötykäyttöön

| Ei kommentteja
Ei sillä, etteikö portaat jo itsessään olisi hyödyllisiä. Aika vaikeaa olisi, jos yläkertaan pitäisi kiivetä tikkaita tai kiipeilyseinää pitkin.
Olen pannut merkille, etten suomalaisissa kodeissa oikeastaan koskaan ole nähnyt mitään kovin fiksua käyttötarkoitusta portailta ylijäävälle tilalle.
Rintamamiestaloissa saattaa vessa olla tungettu portaikon alle, mutta eipä siinäkään neliöt juuri mene hyötykäyttöön. Vessat ovat usein hirveän ahtaita, ja jo tilaan sisäänpääseminen saattaa olla suoritus itsessään.

Vähän uudemmissa taloissa on ollut fantsumpaa tehdä avonainen portaikko. Tai kai se on niin vielä nykyäänkin. Sinne alle sitten villakoirat juoksevat kilpaa, lastenrattaiden ja ties minkä väliaikaissäilytykseen tarkoitetun tavaran kanssa.

goodideas.front.lv/
No portaat nyt vaan ovat sellainen elementti, että ilmankaan ei pärjää, jos kerroksia on enemmän kuin yksi. Löysin silti netistä muutaman viehättävän idean, millä ylijäämätilaa voi hyödyntää.

Laatikot askelmien alle on kerrassaan loistava idea! Näppärää säilytystilaa ei koskaan ole liikaa. En tiedä, mitä rakennusmääräykset mahtavat tuosta tuumata. Onhan siinä monta kohtaa millä pahimmillaan onnistuu vain telomaan itsensä. Ainakin laatikoiden pitäisi olla itsestään sulkeutuvat. Ei ole kiva yösydämellä hiipiä vessaan ja astua avonaiseen Lego-laatikkoon. Ja laatikon etulevyn pitää suljettaessa upota askelman alapuolelle. Muuten portaan reunaan astuessa loota voisi aueta.


goodideas.front.lv/
Sisäänrakennettu kirjahylly. Näyttää veikeältä, ja varmaan kerää yhtä veikeästi pölyä ja villakoiria? Hienon näköinen, tosin näitä askelmia ei mennä pimeässä - oikeastaan vain joka toinen rappu on askelma.
Ehkä tuo ei olisi yhtä näyttävä, mikäli hyllyt menisi peittämään esim. lasilla? Se ainakin vähentäisi siivousurakkaa. Eikä anopin koira söisi parhaita teoksia :D

insourceoutsource.blogspot.com/
Oikea porraskirjahylly on näistä kaikkein tyylikkäin ratkaisu. Sen verran tiedän, että Suomessa ei saa rakentaa portaita ilman kaidetta. Ilmeisesti kuvan ratkaisu on Ruotsista. Jonkun telkkarista tulleen sisustusohjelman mukaan siellä kaide ei ole niin ehdoton siinä muodossa kuin täällä koti-Suomessa.
Tuolla tavoin portaista saa mahdollisimman paljon hyötytilaa irti. Nyt voi heittää hyvästit olohuoneen tv-alttarille, ja haalia lisätilaa pistämällä portaikkoa säpäleiksi.

Jos haaveilet erilaisista portaista, ja olet etsimässä ideoita, niin netistä niitä löytyy ainakin http://www.stairporn.org/. Epäilyttävästä nimestään huolimatta kyseessä on kuitenkin ihan asiallinen, ehkä hieman porrasfanaattinen sivusto :)