Sekalaista sähellystä vuodesta 2010

Sisällön tarjoaa Blogger.

Etusivu


Jossu @ Pixabay

Jossun public domain -kuvat. Ilmaisia kuvia omaan ja mainoskäyttöön.

Iso slideri

[4][valokuvaus][slider-top-big][display_title_name]
Olet täällä: Etusivu / , , HTC Desire & hyväksi havaitut

HTC Desire & hyväksi havaitut

| Ei kommentteja
Tuossa joulun2010 tietämillä päättyi pitkä taival minun ja Nokialaisten puhelimien välillä. Useamman Noksun omistaneena kyllästyin siihen, että joka luurissa oli aina samat jutut eikä nykyään niin muodikasta personointia voinut juuri harrastaa. Edelliseen luuriin (Nokia 5530 XpressMusic) tungin väkisin muokattavan aloitusnäytön. Ärsytti, miten suureen näyttöön ei muutoin muka saanut muutamaa painiketta enempää. Mielestäni Symbian olisi pitänyt kuopata jo vuosia sitten.

Olen tätä nykyä ihan myyty. HTC:tä ei ole turhaan kehuttu, paitsi ehkä alkuaikojen ensimmäisissä arvosteluissa. Arvosteluiden kirjoittajat olivat niin sokaistuneita uudesta ja mahtavasta lelustaan, että surkea akkukesto unohtui mainita. Ellei sitten pieni ohimennen mainittu sananen ajanut sitä virkaa.

+ Mahtava multimedialelu
+ Kohtalainen puhelin
+ Herätyskellossa ei ole torkutusrajoitinta!! :D ZZzzzz (Nokia 5530xm HÄPEÄ! Myöhästyin töistä vuoksesi) 
- ERITTÄIN surkea akkukesto 
- Liian vähän tallennustilaa, moni peli haluaa asentua puhelimeen muistikortin sijaan 
- Nokia 5530:n äänenlaatuun tottuneena Desiressä on ihan scheisse kaiutin

Ellei jokapäiväinen lataaminen haittaa, niin antaa palaa vaan. Kaikki varmasti eivät lataa joka päivä, jos joka toinenkaan. Mutta itse käytän luuriani myös pelaamiseen. Sillä vaan saa akun äkkiä tyhjäksi. Silti, Nintendo DS hävetköön nurkassaan!

- - - - -


Enidroid *****

Suomalaisen Heikki Salon aikaansaannos pitäisi tulla jokaisen suomalaisen androidluurin kylkeen liimattuna. On nähkääs sellainen sovellus, että oksat pois.

Sovellus hakee soittajan tiedot Eniron numerohausta, mikäli tietoja ei löydy omasta takaa. Tiedot kaivetaan myös tekstiviestin lähettäjistä. Voisiko enää käyttökelpoisempaa sovellusta olla?

Sovelluksen käyttö vaatii tunnukset Eniron numerohakuun, joiden luomisesta Eniro veloittaa nimellisen ja kertaluonteisen 0,25 €:n summan. Sovellus käyttää nettiyhteyttä, joten datasiirtomaksuihin pitää luonnollisesti varautua. Itse sovellus ei maksa mitään.
Sovellusta päivitetään aktiivisesti, joten homma pelittää nätisti.

Uutena ominaisuutena sovellukseen tuli viime päivityksen yhteydessä mahdollisuus toistaa soittajan / tekstiviestin lähettäjän nimi. HTC Desiressä on valmiina vain englanninkielinen ääni, mutta marketista voi parilla eurolla ostaa SVOX Finnish Satu -äänipaketin.

- - - - - 

Pocket Legends ****½




Juuri nyt olen koukussa tähän. Kaikenlaisia pikkupelejä Android Marketista ladanneena olin aika yllättynyt, että joku on viitsinyt vääntää täysiverisen MMO-pelin kännykälle. Ja kuten mitä tahansa koukuttavaa, tätäkin jaetaan ilmaisina maistiaisina. Jos tahtoo tosissaan pelailla, joutuu maksamaan kentistä ja muusta roinasta oikeita €uroja.
Päätin uhrata peliin hieman tosimaailman valuuttaa. Ostin pelimaailman rahaa 9,90 $ edestä. Sillä sai kaikki nykyään olemassaolevat kentät, ja jäi vielä ylikin sekalaisen rojun / ominaisuuksien ostamista varten. No menee sitä rahaa turhempaankin.

- - - - -

Fruit Ninja ****

Simppeli peli-idea, joka ylläpitää sorminäppäryyttä.
"Kaikki tietää, että ninjat vihaavat hedelmiä", ja siitä se sitten lähtee. Jo alkaa banaania, mansikkaa ja melonia kumppaneineen lentämään yläilmoihin, ja niihin on suorastaan pakko koskea. Ninjamaisin sormenvedoin lentävistä hedelmistä tehdään salaattia, ja pisteitä ropisee. Mahtuu sekaan muutama pommikin, muuten pistelaskuri lakkaisi mahtumasta ruutuun. Mukavaa sormipiruettia pommeja väistellessä ja useamman hedelmän halkaisukomboja saalistaessa. Eikä ole hinnalla pilattu! Alle euron hintainen peli ei tee morkkista kenellekään. Suosittelen :)

- - - - -

Rocket Bunnies ****

Pupu pöksyissään kiertää planeettoja ja keräilee kaverinsa talteen. Helppoa? No EI ole!
Nätti Rocket Bunnies on ilmainen, avaruuteen sijoittuva loikkapeli. Kenttä muodostuu planeettaryppäistä, joista joitakin kiertää pienet kerättävät puput. Pelastajapupu kiertää raketillaan loputtomasti yhtä planeettaa, kunnes sitä käskyttää loikkaamaan toiselle taivaankappaleelle. Ideana helppo, mutta vaikeutta on lisätty  (ehkä vähän liiaksikin) erilaisten vihollisten ja esteiden muodossa.

- - - - -

Dolphin Browser HD ****

Liki pesunkestävänä Opera Mobilen kannattajana en lopulta voinut kuin etsiä parempia vaihtoehtoja kännykällä surffailuun. Reippaasti yli 20 mt kännykästä tilaa vievä Opera Mobile saa varmasti kaikki Desiren omistajat puremaan hammasta. Siinä missä useat sovellukset jo osaavat asentua suoraan muistikortille, Opera syö sitkeästi puhelimen omaa, kyllänsä surkean pientä tallennustilaa.

Vaihtoon siis meni, ja tilalle latasin kokeilumielessä Dolphin Browser HD:n. Heti ensimmäisenä mieluisana ominaisuutena vastaan avautuivat "gesture:t", eli selainta voi käskyttää kuten taikomalla Harry Potter-pelissä. Ruudulle siis piirretään liikkeitä, joiden mukaan selain toimii. Luonnollisesti "takaisin" -nappulan virkaa ajaa viiva oikealta vasemmalle, ja "eteen" sama toisinpäin. Käskytysviivoja voi luoda itse lisää, tai muokata jo olemassa olevia. Itse laitoin selaimen sulkeutumaan kun piirrän sormea nostamatta X-kirjaimen. Kätevää!

Kirjanmerkki- ja lisäosapalkki avautuvat kätevästi vetämällä avoinna oleva nettisivu "sivuun" joko oikealle tai vasemmalle.

Ainoa miinus, minkä tällä hetkellä annan, on välilehtien selaamisen vaikeus. Välilehden voi vahingossa onnistua sulkemaan, vaikka tarkoitus oli raahata sitä sivummalle nähdäkseen muut auki olevat välilehdet. Tämänkin ongelman voi periaatteessa kiertää käyttämällä gestureita, jolloin valikoiden räpeltäminen jää vähemmälle.