Sekalaista sähellystä vuodesta 2010

Sisällön tarjoaa Blogger.

Etusivu


Jossu @ Pixabay

Jossun public domain -kuvat. Ilmaisia kuvia omaan ja mainoskäyttöön.

Iso slideri

[4][valokuvaus][slider-top-big][display_title_name]
Olet täällä: Etusivu / Uusi harrastus

Uusi harrastus

| Ei kommentteja
Kuva: J. Pakkala
Pitäähän ihmisellä tekemistä olla, joten ajattelin aloittaa uuden harrastuksen. Tällä kertaa kameran kanssa. Tuumasin, että voisin kirjoittaa oppimaani ylös ja seurata edistymistäni - mikäli sellaista tapahtuu :)
Olen jo aiemminkin tiedostanut, että valokuvaus on nöyrien ja pitkäpinnaisten ihmisten laji. Silti ajattelin iskeä lusikkani tähän soppaan.
Toinen asia, jonka tiedostin vasta äskettäin, on se miten tähän saa palamaan rahaa ihan loputtomasti. Olen vasta alussa, ja jo nyt tekisi mieli tehdä lisäinvestointeja!

Aikaisemmin (2005-2010) kuvat tuli napsittua Canonin Powershot S2 IS-kameralla, joka vielä nykyäänkin on mielestäni melko passeli pokkarikamera. Isokokoinen pokkari soveltui makrokuvaukseen (>= 0 mm) ja 12 x optisella zoomilla ylsi kuvaamaan kohteita kauempaakin.

Hiljattain ostin tarjouksesta Seinäjoen FotoFormasta Canon EOS 1000D -järjestelmäkameran. Pakettiin kuului kamerarungon lisäksi 18-55 mm sekä 75-300 mm objektiivit. Mielestäni tein kykyni huomioonottaen aivan sopivan hankinnan, vaikka joillakin keskustelupalstoilla ko. kameramallia mollataankin. Mikäli objektiiveja tulee tässä ajan saatossa hankittua lisää, ne voi säästää, vaikka kamerarungon vaihtaisikin toiseen. Se on kieltämättä yksi järjestelmäkameroiden parhaista puolista.

Läheisellä luomalla on sopivia linssiluteita kuvattavaksi. Sinisorsaparvi majailee siellä pakkasiin saakka ja syö ohikulkijoiden tuomia leipiä jopa kädestä asti. Kävin taannoin harjoittelemassa vaakkujen ikuistamista.

Paikalle oli osunut myös fasaaniukko, joka halusi osuutensa leivistä.