Sekalaista sähellystä vuodesta 2010

Sisällön tarjoaa Blogger.

Etusivu


Jossu @ Pixabay

Jossun public domain -kuvat. Ilmaisia kuvia omaan ja mainoskäyttöön.

Iso slideri

[4][valokuvaus][slider-top-big][display_title_name]
Olet täällä: Etusivu / Pienen tuulikaapin remontointi

Pienen tuulikaapin remontointi

| Ei kommentteja
Asuntomme tuulikaappi on pientäkin pienempi koppi. Sen koon voi hahmottaa ajattelemalla tavallista ovimattoa, joka peittää tuulikaapin lattiapinta-alan lähes kokonaan. No, melkein ainakin: 65x170 cm.
Pieneen tuulikaappiin on tungettu lisäksi siivouskaappi, jonka sisustaa täytti lähinnä muutamat siivousvälineet ja -aineet sekä muutama epämääräinen tavaraerä sisältäen hehkulamppuja, pyöränrenkaan paikkauspaketin, vanhat työkengät ja ikivanhan putkikassin.
Hukkatilalle olisi varmasti parempaakin käyttöä, ja tuulikaapin remontista selviää suht vähäisin kustannuksin.

Olen pienimuotoisesti innostunut hyödyntämään ilmaista Googlen Sketchup 3d-mallinnusohjelmaa, joten tein pienen suunnitelman mitä siivouskomeron tilalle tulisi.



Ja eikun hommiin. Vanha siivouskaappi purettiin pois. Kaappi oli mallia lattiasta-kattoon, joten ei ollut mikään yllätys että yläsokkelin takana ei ollut kattopaneeleja laisinkaan. Pelkkä muovi ja villat pilkistivät iloisesti kaapin kokoiselta alueelta.



Alkuperäinen katto on jotain koristeurilla varustettua mäntypaneelia, joten poikkesimme Prisman rautaosastolta yhden paketin mdf-kattolevyä. Ja se piisasi mainiosti. Plus sitä oli naisihmisenkin helppo sahata tavallisella käsisahalla.
Ainoa outous levyn asennuksessa oli halogeenispottien vaatima tila korkeussuunnassa, joten uusi katto piti asentaa n. 12 cm alemmas kuin vanha katto.
Vanha muovinen puolipallolamppu tosiaan korvattiin uuteen kattolevyyn upotettavilla halogeenispottilampuilla, joita tuli kahteen kohtaan kattoa. Valopaketissa oli kolme lamppua, jotka kaikki aiottiin laittaa kiinni, kunnes huomasimme katsoa wattimäärän - 50W/lamppu. Kahdessakin lampussa on jo riittävästi valotehoa pieneen koppieteiseen.



Ja eteenpäin. Alunperin lattiassa ei ole ollut kuin kylmä betoni. Muuttovaiheessa liimasimme siihen päälle ylijäämäpalan muovimattoa, jonka nyt nyppäsimme irti, sillä kaapin kohdalla paistoi jälleen pelkkä betoni. Uusi pala mattoa maksoi huikeat 13 e, joten ei silläkään konkurssia tullut.



Seinät tasoitettiin ja hiottiin, ja maalattiin samanvärisellä maalilla kuin muutkin seinät. Listanpätkiä löytyi vanhastaan, ja kattolista haettiin kaupasta, á 3,5 e.

Siivouskaapin tilalle laitettiin yksi hylly ja kengille + pikkutavaralle väsättiin liimapuulevystä pieni valkoiseksi maalattu hyllykkö. Nyt meille mahtuu tulemaan sisään, vaikka tuulikaapissa olisi useampiki kenkäpari :)