Sekalaista sähellystä vuodesta 2010

Sisällön tarjoaa Blogger.

Etusivu


Jossu @ Pixabay

Jossun public domain -kuvat. Ilmaisia kuvia omaan ja mainoskäyttöön.

Iso slideri

[4][valokuvaus][slider-top-big][display_title_name]
Olet täällä: Etusivu / Lasikorukurssi

Lasikorukurssi

| Ei kommentteja
 Ilmoittauduin jo muutama kuukausi sitten kansalaisopistomme järjestämälle lasikorukurssille. "Intopinkeenä" odotin kaksi viikonloppua kestävää kurssia, joista ensimmäinen kerta oli viikko sitten.


En ole koskaan ennemmin työstänyt lasia millään tavalla, enkä tiedä aiheesta mitään. Ainoa tieto, jonka turvin kurssille suorin, oli kivat kuvat netissä. Ihmiset ovat tehneet lasista vaikka mitä hienoa! Elättelin toiveita, josko ensikertalainenkin onnistuisi tekemään korun tai pari.

Suunnitelmia.

Ostimme siskon kanssa opettajalta pienen läjän erivärisiä lasinkappaleita, joilla oli päätähuimaavat neliöhinnat: 200-450 €/m2. Lisäkustannuksia sai aikaan lasiliima (1 €/käyttäjä), hopealanka (18 €/m), "tukihuopa" 0,30 €/n. 4x4 cm) ja polttomaksu (n. 2 €/työ). Lisäksi tällä viikolla olisi tarkoitus ostaa metallijauhetta ja kokeilla miten se toimii lasitöissä.
Rahaa tähän hommaan saa palamaan enemmän kuin osasin kuvitellakaan. Tähän mennessä ostokset ovat tainneet olla 50-60 €:n luokkaa. Ja mitä sillä rahalla saa? 18 kpl lasikoruja, jotka toivon mukaan tulevat ehjinä uunista.


 Liimatut ja huovitetut korut lähdössä sulatettavaksi.

Työstetään, työstetään. Huomaa Wikileaks-miehen hemaisevan punaiset huulet ;)