Sekalaista sähellystä vuodesta 2010

Sisällön tarjoaa Blogger.

Etusivu


Jossu @ Pixabay

Jossun public domain -kuvat. Ilmaisia kuvia omaan ja mainoskäyttöön.

Iso slideri

[4][valokuvaus][slider-top-big][display_title_name]
Olet täällä: Etusivu / Koristetähtiä metallilangasta

Koristetähtiä metallilangasta

| Ei kommentteja
 Innostuin hiukan aikaiseen ajankohtaan askartelemaan joulukortteja. Tarkoitus olisi tehdä joku ikkunallinen kortti, josta pilkistää metallilangasta tailtetu, esim. joulukuuseen ripustettava tähti.
Idea ja toteutustapa oli kirkkaana mielessä, niinpä muiden ostosten lomassa nappasin Prismasta kerän 0,7 mm rautalankaa ja lasten helmikorusetin.


Olen huono piirtämään, mutta ajattelin silti nopeasti rustata lankunpätkään kulmapisteet nauloista tehtävää mallikehystä varten.
Nauratti, kun ei mennyt niinkuin Strömsössä! :D











Lopulta järkeilin viivoittimen kanssa jonkinlaisen tähdenraakileen, jonka kulmiin naputtelin naulat siinä toivossa, että rautalankainen tähti olisi helppo muodostaa pujottelemalla lankaa naulojen ympärille.
No voin sanoa muutaman ongelmakohdan heti näin alkuun:

• 0,7 mm rautalanka on liian paksua näppärästi väännettäväksi. Jouduin käyttämään pihtejä.

• Naulojen sijasta kannattaa käyttää jotain kannattomia metallitikkuja, tai naulata naulat väärinpäin. Tähden irrottaminen naulan kannan ohi on lähes mahdoton homma kun olet kiertänyt ja kiristänyt tähden niiden ympäri hampaat irvessä.

Tuskailun jälkeen tuloksena oli jonkinlainen tähti. Ihan jees. Sitten aloitin seuraavaa, josta tuli jotain ihan muuta kuin tähden muotoinen. Lankku lensi pihalle kaatopaikkakuormaan.



 Lopulta paras tulos tuli pelkin käsin taiteltuna. Tähdistä tulee sykkyräisempiä, mutta se on mielestäni parempi. Muotin mukaan tehty tähti näytti väkisin väkerretyltä. Nämä käsin väännetyt ovat sopivasti vinksallaan, ja niitä tekeekin nopeammin. Nähtäväksi jää, moneenko korttiin jaksan tähtiä vääntää :)